گروه وکالت مجد

در این بلاگ تمامی اخبار و مطالب مرتبط با گروه وکالت مجد در دسترس شماست

گروه وکالت مجد

در این بلاگ تمامی اخبار و مطالب مرتبط با گروه وکالت مجد در دسترس شماست

  • ۰
  • ۰


در طلاق در دوران عقد یک سری مسائل پیش می آید که باید بررسی شود شروط ضمن عقد باکره بودن یا نبودن زوجه ومسائلی از این دست که قوانین خاص خود را شامل میشود این اطلاعات را در سایت گروه وکلای پارسای جستجو کنید 

ما نیز برخی از این مطالب را با شما به اشتراک میگذاریم


طلاق توافقی در دوران عقد چگونه است؟

اگر منظور از دوران عقد، عدم نزدیکی و رابطه ی زناشویی نداشتن زوجین باشد در هنگام طلاق چه از نوع توافقی و چه به درخواست هر کدام از زوجین، مهریه نصف خواهد شد مگر اینکه توافق دیگری بین زوجین باشد. مثل اینکه زوجه ادعایی در خصوص مهریه نداشته باشد و در قبال طلاق (توافقی) مهریه را بذل نماید.

آنچه که در طلاق های توافقی که نزدیکی بین زن و شوهر اتفاق نیافتاده است و زوجه تمایل دارد مهریه خود را بذل نماید، می بایستی رعایت شود این است که وقتی به قاضی یا قسمت مشاوره دادگاه برای طلاق توافقی مراجعه می شود اظهار شود که “زوجه کل مهریه استحقاقی را در قبال طلاق بذل می نماید” نه کل مهریه ما فی القباله یعنی آنچه در سند نکاحیه نوشته شده است.

نکته دیگر اینکه رویه دادگاه های خانواده تهران به این صورت است که اگر زوجه مدعی بکارت باشد از سوی دادگاه به پزشکی قانونی جهت معاینه معرفی می شود و در صورت تایید بکارت و عدم نزدیکی، در رای دادگاه منعکس خواهد شد.

خوب است بدانید که اگر رای طلاق توافقی صادر شود و زوجه دوشیزه باشد اولا بعد از ثبت طلاق در دفترخانه، زوجه حق رجوع به مهریه بذل شده را ندارد و ثانیا بعد از ثبت طلاق با مراجعه به اداره ثبت احوال می توان شناسنامه جدیدی که نام همسر قبلی و طلاق از آن حذف شده است، اخذ نمود.


با توجه به همین نکته ها و ظرافت ها است که توصیه می شود برای انجام مراحل طلاق توافقی از وکیل خانواده استفاده شود.


طلاق توافقی در دوران عقد، باکره نبودن و ترس از پزشکی قانونی

یکی از مشکلات زوجینی که عقد کرده  ولی زندگی مشترک را شروع نکرده اند و به هر دلیل تمایل به جدایی و طلاق دارند، وجود رابطه زناشویی و عدم بکارت زوجه است. علی رغم اینکه هرگونه رابطه جنسی بین زوجین، بعد از عقد نکاح، مشکل قانونی و شرعی ندارد ولی گویا رسم پنهان و آشکاری در مناطق مختلف ایران است که رابطه زناشویی کامل را  به شروع زندگی مشترک و به اصطلاح عامیانه موکول به عروسی می کنند. و همیشه رابطه زناشویی در این مدت، خاصه برای زوجه، با نگرانی و اضطراب و ترس از والدین همراه است . بد حادثه این است که قبل از شروع زندگی مشترک و مراسم مرسوم به عروسی، بین زن و شوهر اختلاف حادث شود و کار به طلاق برسد…

با چه بسیار پرونده های طلاق توافقی و غیر توافقی مواجه بودیم که ترس از رفتن به پزشک قانونی جهت معاینه بکارت داشتند و به دنبال راهکاری بودند که به هر طریقی رای طلاق توافقی صادر شود که در آن زوجه دوشیزه اعلام شده باشد. همانطور که در مطالب قبلی توضیح داده شد رویه دادگاه های خانواده تهران بر این است که اگر زوجه ، مدعی بکارت شود و حتی زوج نیز موافق باشد باز هم محاکم خانواده، زوجه را جهت معاینه به پزشکی قانونی معرفی می کنند. ثمره باکره بودن زوجه در هنگام طلاق این است که پس از ثبت رسمی طلاق، زن و مرد  می توانند به اداره ثبت احوال مراجعه کنند و با دادن مدارک و حکم دادگاه،  شناسنامه خود را تعویض کنند که در این صورت ازدواج و طلاق ثبت شده در شناسنامه قبلی از بین خواهد رفت، شاید به دلیل عدم وقوع نزدیکی، تمایل به این  باشد که در ازدواج بعدی، ازدواج قبلی را کتمان کنند.


نکته ای که باید توجه کرد اینکه در بیشتر موارد، پزشکی قانونی، پرده بکارت ترمیم شده و به اصطلاح پزشکی هایمن را تشخیص می دهد و جوابی که به دادگاه ارسال می دارد اعلام می دارد که پرده بکارت ترمیم شده است و این بدین معنی است که زوجه دوشیزه نیست!


اما در مواردی دیده شده است که پزشکی قانونی پس از معاینه ، اعلام داشته که بکارت ترمیم شده است که پس از اعتراض زوجه، جهت معاینه به واحد پزشکی قانونی دیگری (عمدتا پزشکی قانونی مرکز در خیابان بهشت) ارجاع شده است که پزشکان شعبه مرکز بر خلاف نظر قبلی، اعلام بکارت و غیر ترمیمی بودن را کرده اند.


به هر حال این گونه زوجین، تمایل دارند که خانواده هایشان از مفاد حکم دادگاه که بین ایشان زناشویی کامل واقع شده است، مطلع نشوند، اما وکلای خانواده گروه پارسای ، با تجربه فراوان در  زمینه پرونده های خانوادگی معتقدند برای حل این مشکل راهکار قانونی هم وجود دارد! با ما تماس بگیرید.


پس از ثبت دادخواست و امضاء الکترونیک در در دفتر خدمات الکترونیک قضایی باید حدود دو روز تا ارسال پیامک از دادگاه که حاوی شماره ۱۶ رقمی پرونده و شعبه رسیدگی کننده است منتظر ماند. اگر در این خصوص عجله دارید می توان به سایت adliran.ir قسمت پیگیری پرونده مراجعه کند و شماره کد رهگیری دادخواست را که پس از ثبت، دفتر خدمات قضایی به شما داده است، را همراه با کد ملی خود در قسمت مذکور وارد کنید تا آخرین وضعیت دادخواست ثبت شده نمایش داده شود.

شایان ذکر است که معمولا یک روز پس از ثبت دادخواست با مراجعه به سایت مذکور می توان از شعبه رسیدگی کننده و ارجاع شده اطلاع پیدا کرد ولی پیامک دادگاه با تاخیر دو یا سه روز معمولا ارسال می گردد.


منبع:گروه وکلای پارسای


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی