گروه وکالت مجد

در این بلاگ تمامی اخبار و مطالب مرتبط با گروه وکالت مجد در دسترس شماست

گروه وکالت مجد

در این بلاگ تمامی اخبار و مطالب مرتبط با گروه وکالت مجد در دسترس شماست

  • ۰
  • ۰

در این مختصر سعی شده به طلاق توافقی مراحل طلاق توافقی و شرایط طلاق توافقی در تهران در سال ۱۳۹۷ بپردازیم


اگر زوجین با گذر زمان به این نتیجه رسیدند که برای هم ساخته نشده اند وتصمیمشان به طلاق از نوع توافق شد این شرایط و مراحلی راشامل میشود که مادراین مقاله باشما به اشتراک میگذاریم 

طلاق توافقی میتواند بدون حضور هر یک از طرفین انجام گیرد این روند را وکیلی که وکالت دارد انجام میدهد

توافقات زوجین درهر زمینه اموال /مهریه /حضانت /دیدار فرزندان/تقسیم اموال به دست آمده بعد از ازدواج/نفقه ...همه باید در دادخواستی که ارائه داده میشود درج گردد


گروه وکلای هوداد فقط وکالت طلاق توافقی در دادگاه های خانواده تهران را می پذیرند.

مراحل طلاق توافقی بدون حضور زوجین و توسط وکیل پایه یک مجرب انجام می شود.

مدت زمان اخذ رای طلاق توافقی توسط وکلای هوداد در تهران حدود یک هفته تا ده روز است.

در صورت عدم تمایل زن و شوهر برای مشاوره اجباری دادگاه و انجام مراحل طلاق توسط وکیل با ما تماس بگیرید.

در صورت تمایل هر کدام از زوجین مرحله ثبت طلاق در دفترخانه نیز بدون حضور زوجین و توسط وکیل انجام می شود.

طلاق با وکالت در طلاق (حق طلاق) که در میان مردم موسوم به وکالت حق طلاق است نیز از طریق طلاق توافقی و توسط وکیل در مدت زمان مذکور انجام می شود.

ایرانیان مقیم خارج از کشور هم می توانند با مراجعه به سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت وکالت در طلاق تنظیم کرده و همراه مدارک برای ما یا یکی از اقوام و آشنایان خود ارسال کنند. در این مورد نیز رای طلاقی که اخذ میشود توافقی است.

از لحاظ قانون داشتن وکیل برای طلاق توافقی اجباری نیست و فقط در موارد وکالت طلاق بودن وکیل با واسطه برای زوج (شوهر) اجباری است.

مشاوره های خارج از دادگاه که در اکثر شهرهای ایران اجباری است. از اول آذر ماه ۹۷ در تهران نیز زن و شوهر متقاضی طلاق توافقی بایستی قبل از ثبت دادخواست در سامانه تصمیم طلاق توافقی ثبت دادخواست کرده و چند جلسه مشاوره اجباری ظرف یک ماه الی ۴۵ روز سپری می کنند و در صورت عدم انصراف، گواهی عدم انصراف از طلاق را از واحد مشاوره (غربالگری) اخذ نمایند، این مشاوره اجباری طلاق مشمول طلاق توافقی با وکالت در طلاق هم می شود و همانطور که توضیح داده شد…

در صورت عدم تمایل هر کدام از زوجین بدون حضور ایشان و توسط وکیل نیز اخذ رای طلاق فعلاً امکان پذیر است.

شایان ذکر است که به طور کلی عملکرد این مراکز مشاوره با توجه به طولانی کردن مراحل آن مثبت است و موجب انصراف بعضی از زوجین از طلاق شده است.

از شرایط طلاق توافقی رضایت پدر زوجه نیست حتی اگر باکره باشد، اگرچه عرف و اخلاق رضایت و اطلاع ایشان را ایجاب می کند.

رایی که دادگاه خانواده برای طلاق توافقی صادر می کند گواهی عدم امکان سازش نام دارد و مدت این گواهی ۳ ماه از زمان قطعیت است بدین معنی که در فرصت ۳ ماهه اگر زوجین یا وکلای آن به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه نکنند گواهی مذکور باطل می شود.

یکی از مهمترین شرایط طلاق توافقی , توافق زوجین است با این توضیح که توافقات آنها در مورد مهریه، نفقه، حضانت ،اجرت المثل توسط وکلا صورتجلسه و به امضا آنها می رسد و عینا توافق های مشروع و معقول توسط قاضی رسیدگی کننده در حکم دادگاه نوشته می شود . بدیهی است که در صورت ثبت طلاق ضمانت اجرای قانونی خواهد داشت.طلاق توافقی , شرایط طلاق توافقی , مراحل طلاق توافقی

تکلیف مهریه و حضانت فرزندان را خود زوجین با توافق مشخص می کنند بدیهی است که مهمترین شرایط طلاق توافقی , توافق می باشد که اگر در این مورد زوجین به مشکلی بر بخورند طلاق از مراحل طلاق توافقی خارج می شود و منتفی است.

هزینه طلاق توافقی یعنی هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی حدود ۱۶۰ هزار تومان است، هزینه مشاوره دادگاه در هر مجتمع قضایی متغیر است. در حال حاضر هزینه مشاوره برای هر یک از زوجین ۴۰ هزار تومان است.

برای دانستن حق الوکاله وکیل در گروه وکلای هوداد با ما تماس بگیرید.

هزینه ثبت طلاق در محضر با توجه به اینکه هر دفترخانه قیمتی مخصوص به خود ر دارد از ۳۰۰ هزار تومان برای هر دو نفر تا ۵۰۰ هزار تومان است و اکثرا ۳۵۰ هزار تومان دریافت می شود.

در دادگاه های خانواده تهران اگر زوجه به دادگاه یا وکیل اعلام کند که باکره است لزوما معرفی به پزشکی قانونی شود تا گواهی مربوطه را پس از معاینه اخذ نماید.

در صورت باکره بودن زوجه، اولا مهریه نصف ثانیا بعد از طلاق شناسنامه زوجین توسط اداره ثبت احوال و به درخواست زوجین پاک می شود.

اگر تمام یا قسمتی از مهریه در طلاق توافقی توسط زوجه بذل گردد فقط در ایام عده ( ۳ ماه) زوجه می تواند با مراجعه به دفتر خانه ای که طلاق را ثبت رسمی کرده رجوع نماید. یعنی رجوع به آنچه از مهریه بذل کرده است. در اینجا دفترخانه زوج ر از رجوع زوجه مطلع می کند و در صورت تمایل، زوج نیز رجوع می کند وعملا طلاق منتفی میشود. به تعبیر حقوقی طلاق از بائن به رجعی تبدیل میشود.

یکی دیگر از شرایط طلاق توافقی این است که بعد از پایان ۳ ماه عده رجوع مطلقا امکان پذیر نیست. توجه داشته با شید که زن یائسه یا باکره فاقد عده طلاق و امکان رجوع وجود ندارد.

طلاق توافقی، مراحل و شرایط وقوع آن چگونه است؟
برای گرفتن طلاق توافقی، زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقد‌نامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسایل مانند حضانت فرزند و ملاقات با او و نیز امور مالی مانند مهریه، جهیزیه و نفقه را مشخص کنند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، در وقوع طلاق توافقی، همه چیز به توافق زن و شوهر بستگی دارد و معمولا آنها پس از توافق در مسایل مربوط به زندگی مشترک از جمله مهریه، نفقه، جهیزیه و در صورت داشتن فرزند مشترک، حضانت فرزند، به دادگاه خانواده مراجعه و دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی ) را تنظیم و به دادگاه تسلیم می‌کنند. 

برای گرفتن طلاق توافقی، زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقد‌نامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسایل مانند حضانت فرزند و ملاقات با او و نیز امور مالی مانند مهریه، جهیزیه و نفقه را مشخص کنند. پس از تقدیم دادخواست طبق روال معمول، دادگاه به آنها تکلیف می‌کند که هر یک از زوجین داوری از میان بستگانشان معرفی کند که این داوران باید با زوجین مذاکره کرده و سعی در مصالحه آنها داشته باشند. 

اگر داوران به نتیجه‌ای نرسیدند، گزارش خود را به دادگاه ارایه می‌دهند و دادگاه نیز بر اساس توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش صادر می‌کند و آنها می‌توانند با ارایه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت کنند.گواهی عدم امکان سازش به مدت ۳ ماه اعتبار دارد، یعنی اگر زوجین ظرف ۳ ماه آن را اجرا نکردند، دیگر اعتباری ندارد.

 گفتنی است شوراهای حل اختلاف در خصوص اختلافات خانوادگی با توجه به تقاضای طرفین می‌توانند برای اصلاح ذات‌البین دخالت کنند، در حالی‌ که در طلاق توافقی افراد معمولا پیش از درخواست طلاق صحبت کرده و به توافق رسیده‌اند و اگر باز هم علاقه داشته باشند که جلساتی برای سازش و مذاکره بگذارند بالطبع به شورای حل اختلاف که فرصت دوباره‌ای برای سازش فراهم می‌کند، ارجاع می‌شوند. 

باید اشاره کرد که برای گرفتن طلاق توافقی زوجین از هم نیازی به شرایط و دلایل محکمه‌پسندی وجود ندارد.در طلاق توافقی زن و شوهر با توجه به شرایط و وضعیت خانوادگی خود به این نتیجه می‌رسند که دیگر نمی‌توانند با هم زندگی کنند و در مورد جدایی به توافق می‌رسند. بنابراین به طور مشترک در دادگاه خانواده حاضر می‌شوند و صدور گواهی عدم امکان سازش برای اجرای صیغه‌ طلاق توافقی را درخواست می‌کنند. تمام شرایط مالی و غیرمالی مربوط به عقد نیز با توجه به توافق زوجین منظور می‌شود.
 
مراحل طلاق توافقی در تهران بدون حضور زوجین و توسط وکیل پایه یک دادگستری در کوتاهترین زمان حدودا ۱۰ روز از مرحله مشاوره تا اخذ رای  انجام می شود. با ما تماس بگیرید.

بر طبق مواد ۲۴ و ۲۵ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۱ حتی اگر زوجین توافق بر جدایی داشته باشند به ناچار می بایستی از دادگاه حکم بگیرند که در اصطلاح حقوقی به آن گواهی عدم امکان سازش می گویند.در ادامه به سوال مراحل طلاق توافقی چگونه است می پردازیم…

گام اول از مراحل طلاق توافقی در تهران
اول از همه  تمایل نهایی زوجین به خاتمه دادن زندگی مشترک می باشد. در این راستا اگر اختلافی در خصوص مهریه، نفقه، جهیزیه و حضانت فرزندان باشد، یا یکی از زوجین ناراضی باشد امکان صدور رای توافقی وجود ندارد.

گام دوم
پس از توافق زن و شوهر، مراجعه آن ها یا وکلای ایشان به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است، دادخواست طلاق توافقی در دفتر خدمات قضایی به صورت الکترونیکی ثبت می شود. (لیست دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تهران عدل ایران)

برای ثبت دادخواست، اصل عقدنامه یا رونوشت، شناسنامه زوجین و ترجیحا کپی کارت ملی ایشان نیاز است. با پرداخت هزینه دادرسی و امضا الکترونیک زن و شوهر یا وکلای ایشان، دادخواست ثبت می شود. بعد از آن باید دو یا سه روز به جهت ارسال پیامک دادگاه منتظر ماند.
در صورت تمایل می توان به سایت عدل ایران قسمت پیگیری دادخواست مراجعه کرد. با درج کد رهگیری دادخواست به انضمام شماره ملی از شعبه رسیدگی کننده مطلع شد.

گام سوم
پس از ارسال پیامک این است که اگر وقت رسیدگی در پیامک مشخص نشده باشد زوجین یا وکلای آن ها می بایستی در اولین فرصت به شعبه مربوطه مراجعه کنند. با توجه به قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۱ داوری در طلاق حذف شده است و به جای آن مشاوره اجباری شده است. در این راستا دادگاه، زوجین را به واحد مشاوره که معمولا در همان مجتمع قضایی مستقر است، معرفی می کنند. توجه داشته باشید که پرداخت هزینه مشاوره به عهده زوجین است. (آنچه در اینجا ارائه می شود صرفا رویه قضایی طلاق توافقی در دادگاه های خانواده تهران است)

مشاور در واحد مشاوره دادگاه ضمن پرسش از دلایل طلاق، توافق های مالی و غیر مالی زوجین در مورد مهریه و نحوه پرداخت آن، اجرت المثل، نفقه، حضانت فرزندان و جهیزیه را مکتوب می کند که به امضای زوجین یا وکلای ایشان می رسد. پس از انجام مشاوره و اخذ توافق نامه، به شعبه مراجعه می شود. در این جا رویه دادگاه ها متفاوت است بعضی از شعب همان روز یا احیانا یکی دو روز بعد رای را صادر می کنند و بعضی از شعب هم جلسه دادگاه و رسیدگی تشکیل می دهند.

در این موارد قاضی شعبه تمایل دارد که شخصا با زوجین صحبت کند. معمولا وقت دادگاه برای طلاق توافقی نزدیک و سریع می باشد، بعضی از شعب نیز انجام مشاوره را موکول به بعد از جلسه رسیدگی می کنند. بعد از صدور رای (گواهی عدم امکان سازش) مرسوم است که زوجین ذیل رای می نویسند که اعتراضی ندارند و حق تجدید نظر و فرجام خواهی را از خود ساقط می نمایند.

مطلب مرتبط :   چگونگی طلاق زن از شوهر معتاد و اثبات آن
نکته: توجه داشته باشید در صورت داشتن وکیل، تمام مراحل توسط وکیل و بدون حضور موکل انجام خواهد شد.

گام چهارم
پس از اخذ رای نوبت به ثبت طلاق و مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق است که در این مرحله هم مثل تمامی مراحل قبل زوجین یا هر کدام از آن ها می توانند وکیل اختیار کنند و خودشان حضور نیابند.
برای ثبت طلاق حضور زوجین یا وکلای آن ها الزامی است و زوجه می بایستی آزمایش عدم بارداری از یکی از آزمایشگاه ها اخذ نماید و به دفترخانه تحویل دهد. البته در بعضی از مجتمع های قضایی تهران آزمایشگاه تاسیس شده است و زوجه می بایستی به جهت آزمایش در آنجا همراه با یک قطعه عکس حاضر شود.

نکته: اگر زوجه دوشیزه (باکره) باشد رویه دادگاه های تهران بر این است که او را به جهت معاینه به پزشکی قانونی معرفی می کنند.

پس از امضا دفاتر مربوط به طلاق و اجرای صیغه طلاق، اصل عقدنامه به سردفتر تحویل داده می شود و ایشان با امضا و مهر شناسنامه ها، همان روز یا ظرف چند روز طلاق نامه تحویل زوجه می دهد.

شرایط طلاق توافقی ذر آمارها نشان می دهد هم اکنون در کشور ما بیش از ۲۱ میلیون خانواده و هسته خانوادگی تشکیل و ثبت شده که با وصف همه گرفتاری ها و مشکلات تلاش زیادی برای تحکیم و تثبیت مبانی آن و تربیت فرزندان معتقد به مبانی دینی، فرهنگی و ملی صورت می گیرد، اما در این بین معضلاتی همانند اعتیاد، سوء رفتار و معاشرت، کراهت و فقدان علایق شخصی، بی توجهی به نیازهای مادی و معنوی و پایبند نبودن به نیازهای عاطفی خانواده و مشکلات اشتغال، دامنگیر حدود ۳۰۰ هزار خانواده ایرانی شده که در نهایت بخشی از آنها منجر به طلاق می شوند.
در همین راستا، طلاق به عنوان مغضوب ترین حلال های درگاه الهی، تبدیل به کابوسی دهشتناک برای خانواده ها گردیده است. بر اساس قوانین جاری کشور، طلاق به سه صورت قابل طرح است.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی